Meny Stäng

Örtterapi

Örtterapi är en av grundpelarna i TKM och i Kina är det örtterapi som utgör huvuddelen av behandlingar när det gäller interna obalanser. I väst är akupunktur mer känt men för att erhålla bästa resultat kombineras ibland akupunktur med örter.

Örter har använts i Kina över 2000 år, ” Shen Nong Ben Cao Jing” är en av de mest kända klassiska texterna inom traditionell kinesisk örtterapi, den skrevs för över 2000 år sedan och det finns 365 olika örter i den boken, varje ört har sin speciella funktion i behandlingen av sjukdomar. Den boken är än i dag en viktig lärobok för alla som studerar eller arbetar med kinesisk örtterapi. Det finns tusentals olika örter, av dessa är det mellan 300-400 som används mest . En del örter kan stärka kroppen medan andra har en utrensande funktion. I de flesta fall används olika örter tillsammans i ett recept och dessa är ofta effektivare att använda än enstaka örter. Inom örtterapin i Kina så finns det tusentals traditionella recept på ört- blandningar som används vid olika sjukdomar.

Örter vi använder på Hälsokällan är huvudsakligen växtmaterial – rötter, blommor, bark och frö, som kombineras i tusentals recept eller ”formler” vilka utvecklats under tidens lopp för att behandla så gott som alla slags obalanser. Våra örtleverantörer är Sun Ten Pharmaceutical CO Ltd från Tai Wan, de är världsledande inom detta område och har tillverkat koncentrerade örtpulver i nästan 70 år och TCM Products Norden AB. Alla örter är kvalitetsövervakade i odling och framställning. Örtkoncentrat som vi använder uppfyller så kallad GMP standard (Good Manufacturing Practice). Vill ni veta mer om örternas säkerhet och tillverkningsprocess, kan ni besöka www.suntenglobal.com