Meny Stäng

Hårmineralanalys

Hårmineralanalys kontrollerar och mäter mineralbalansen i kroppen. Kan med fördel användas i förebyggande syfte då den visar eventuella framtida problem, ofta långt innan kliniska symptom märks. Redan år 1965 började hårmineralanalyser användas för att undersöka förekomsten av giftiga metaller, miljöföroreningar och för att finna sjukdomsorsaker.

En hårmineralanalys avslöjar på ett unikt sätt den inre miljön i kroppens celler under en längre tidsperiod, vilket andra analysmetoder har svårt att visa. Håret innehåller alla mineraler som finns i omlopp i din kropp. Förutom den näringsmässiga statusen, kan man se hur en mängd olika metaboliska reaktioner fungerar. Helt enkelt hur din kropp tar hand om den näring den får och hur det påverkar dina inre organ. Vi har specialiserat oss på en analysmetod som används för att avslöja brister/obalanser i kroppens depåer och funktioner för bästa behandlingsresultat med naturliga tillskott. Samspelet mellan dem har visat sig ha stor betydelse för optimal hälsa.

Varför bör man testa sin mineralnivå?

Mineralerna är livsviktiga komponenter i en mängd metaboliska funktioner i alla faser i livsprocessen.

 • Zink är involverad i produktionen, lagringen och utsöndringen av insulin och är även nödvändig för tillväxthormonerna.
 • Magnesium behövs för normal muskelfunktion, framför allt hjärtats. Brister associeras med oro, ångest och ökad risk för hjärtproblem.
 • Kalium är viktig för normal näringstransport till cellen. Brist kan orsaka muskelsvaghet, depression och apati.
 • Förhöjda värden av natrium associeras med högt blodtryck.

Vanliga orsaker till mineralobalans är:             

 • Ensidig och förädlad kost
 • Tungmetaller i närmiljön, stress, fysisk såväl som emotionell
 • Planlös konsumerande av mineraler och vitaminer, medicinering
 • Medfödda brister och obalanser

Vanliga symtom på näringsbrister:                                      

 • Allergier
 • Mag- och tarmbesvär
 • Huvudvärk. Migrän
 • Hudproblem
 • Ledbesvär
 • Sömnlöshet
 • Utmattningssyndrom
 • Barnlöshet

Mineraler och vitaminer vet vi sedan länge att de är livsviktiga komponenter för kroppens uppbyggnad och funktion men samspelet mellan dem har visat sig ha stor betydelse för optimal hälsa.

I ditt hår finns alla mineraler som är i din kropp. Resultatet från analysen ger en klar bild av din invärtes miljö. Din personliga analysrapport är utformad av Trace Elements Inc. i Dallas USA. Tillsammans med analysresultatet får du en ingående rapport om dina mineralnivåer. Du får förklaringar rörande dina mest betydelsefulla värden och deras inbördes förhållande. Du får också en lista på vilken mat du bör äta och vad du bör undvika. Rapporten avslutas med en lista på kosttillskott som rekommenderas i ditt fall.

Länkar:

Om kopparspiraler och kopparförgiftning, spiralens okända biverkningar: http://www.kopparspiral.blogspot.se/

Två år med hårmineralanalys: http://madelenemma.blogspot.se/2011/08/tva-ar-med-haranalys.html

Barnlöshet: http://www.haranalys.se/content/Uppslag_Barnloshet.pdf

Alternativ medicin gav Ullis ett nytt liv: http://www.vt.se/nyheter/lokalt.aspx?articleid=7292804

Mer information om håranalys finns hos Nutri Tech: www.nutri-tech.nu

Mer information om labatoriet Trace Elements i USA: www.traceelements.com

Vi levererar högklassiga hårmineralanalyser från marknadsledande Trace Elements, Inc. som har 30 års erfarenhet.

Trace Elements, Inc. har två olika analysnivåer att välja på:

 

Profil 2 Laboratorieanalys med en mycket avancerad analystolkning och korrigeringsförslag för läkare/terapeut, samt en komplett analystolkning med dietförslag och kosttillskottsprogram för patienten. Patientdelen är på svenska.Profil 3 (Omtestning) Laboratorieanalys med en komplett analystolkning som visar eventuella framsteg och förändringar jämfört med den första analysen, tillsammans med ett diet- och kosttillskottsprogram. Patientrapporten är på svenska.

Kontakta oss på Hälsokällan i Göteborg så skickar vi beskrivning för provtagning och vår informationsfolder gratis till dig.