Meny Stäng

Estetisk akupunktur

Akupunktur för skönhet, ansiktslyftning och föryngring

Naturlig skönhet kommer inifrån. Mår man bra och har balans i kroppen så strålar man. I Kinesisk medicin kallar vi det för att man har Shen. Denna behandling baseras på Traditionell Kinesisk Medicin – TKM – och är en mångtusenårig alternativ skönhetsbehandling. I väst har vi nu upptäckt detta fantastiska alternativ att återskapa skönhet på ett effektivt och smärtfritt sätt, utan kirurgiska ingrepp eller injektioner. Intresset är stort världen över för denna metod som är naturlig och utan biverkningar. Metoden är mycket uppskattad i Los Angeles, New York och London där den funnits länge.

Vill Du förebygga tecken på åldrande, helt naturligt utan kemikalier eller biverkningar. Ditt ansikte får ny spänst och lyster, dina rynkor jämnas ut och hela du vitaliseras.

En metod som är en väl bevarad skönhets hemlighet få förunnade och som praktiserats i flera tusen år i Asien. Det är en naturlig och icke invasiv behandling där man använder mycket tunna små nålar som stimulerar ny kollagen produktion i din hud. Det unika i denna metod är själva konceptet med akupunktur, att man kan förändra sitt yttre genom att ta hand om djupare problem i kroppen, främst matsmältningen vilket man samtidigt behandlar med denna metod. Med denna tusenåriga tradition kommer du att känna dig vackrare, piggare och friskare.

Traditionell kinesisk akupunktur är en effektiv och säker metod för att minska åldrandets tecken. Genom att cirkulationen av Qi, kroppens vitala energi och dess flöden, minskar med åren och resultatet blir att de meridianer och flöden som underhåller vitaliteten i huden inte längre är lika effektiva. Cellerna och vävnaderna kan inte längre näras lika bra och därför torkas huden, rynkor uppstår och hudens lyster minskar. Behandlingen ökar spänsten i musklerna och slätar ut huden som blir mer vital och får en ungdomlig lyster. Dessa processer kan förvärras genom felaktig kost, rökning, livsföringen, stress och oro.

Hur fungerar kosmetisk akupunktur?
Nålsticket skapar ett mikrotrauma och en mikroinflammation i huden. Din kropp svarar med att skicka blod till området. Din hud reparerar sig själv, ny kollagen byggs upp i underhuden just under ytan. Rynkorna fylls då ut utan användandet av något onaturligt ämne. Till skillnad mot injektionstekniker blir det ingen rodnad, inga knölar, inga blåmärken osv efter en behandling.

Behandlingen
Behandlingen görs med mycket tunna, hårfina nålar som upplevs som behaglig och smärtfri. Generellt rekommenderas 10 behandlingar med en veckas mellanrum, men ibland behövs två gånger i veckan för bra borstande effekt. Efter genomgången kur rekommenderas en påfyllnadsomgång efter ett par tre månader och därpå med regelbundna mellanrum enstaka behandlingar för att främjar tillväxten och fortsätter återuppbyggandet av kollagen som fyller ut eller stramar upp de områden som behandlas. Man får inte glömma att levnadsvanorna är en viktig faktor när det kommer till hur länge resultatet varar och hur bra effekt behandlingen ger. Sömn- och kostvanor spelar stor roll samt hur mycket man stressar eller inte, rökning och alkohol etc. 

Detta resulterar i en långvarig förbättring/förminskning av fina linjer och rynkor. Tack vare detta (långsamma uppbyggandet av kollagen) är oftast resultat mer långvarigt än någon av de injektionsbehandlingar som för närvarande erbjuds på marknaden.

Här får du exempel på vad den kosmetiska akupunkturen kan göra för dig:

  • lyfta trött, slapp hud (under hakan)
  • svullnader elimineras
  • lyfter hängande ögonlock
  • ge långsammare åldrandeprocess för hudens dermalager
  • reducera/ta bort rynkor och linjer
  • reducera påsar och mörka ringar runt ögonen
  • förbättra ansiktsfärgen/ cirkulationen i ansiktet förbättras, mer lyster
  • ökar blodflödet och kreatinproduktionen i huden
  • allmän vitalisering & stärkning av hälsan


Din inre energi aktiveras och som en bonus av behandlingen känner du dig uppfriskad och samtidigt härligt avslappnad. Under behandlingen används ett stort antal nålar, ca 10 st på kroppen och ibland upp till ett 40-tal i ansiktet. Nålarna är mycket små och känns knappt. Kom helst osminkad!

Kosmetisk akupunktur är ingen ’quick fix’. Det tar tid att bygga upp och underhålla cirkulation och kroppens flöden samt uppbyggnad och produktion av kollagen. Är man ute efter ett mer dramatiskt och snabbare resultat är detta antagligen inte metoden för dig. Men om du vill både må bra och se bra ut,  och även tycker dessa tillstånd går hand i hand, kan detta vara en behandlingsform för dig.

Kan det bli bättre än så här!!!

Smärtfritt!!